Direktlänk till inlägg 19 februari 2009

SYLTANS YPPERLIGA KYNSKAPER, GARNITYR & YTTERLIGHETER

Av Synöve alias Syltan - 19 februari 2009 14:16


Ibland måste man vara extra smart.

Jag tyckte jag var himla smart igår, när jag köpte två blusar till min dotter.

Hon är visserligen bara 14 månader, så hon får vänta några år innan hon kan använda dem.  Men ändå! För under tiden kan jag använda dem! Smart va!?

Jag får ju dock inte slita ut dem. Hon vill säkert inte ha några gamla, luggslitna trasor. Om bara ett par år, så kan juhon använda dem som utklädningskläder också.

Men hur smart jag än tyckte att jag var, så tittade min man på mig med en konstig blick

”Tar du mig för en jubelidiot, eller...”, tycktes den säga.

”En gör så gött en kan” sa jag inte, men jag hade god lust.

Byxorna som jag köpte var till mig i alla fall.


Jag fick en halvledig dag igår. Skulle gå och få en behandling (nej, inte underredsbehandling) men tyvärr hade tiden blivit dubbelbokad, och jag kom dit i sista sekunden, så den andra patienten fick tiden förstås.

Det var inte så mycket att bråka om (bevisbördan är alltid svår i sådana här fall, även om jag alltid har rätt förstås!) utan jag gick bara vidare till ruta B.

Fikastund! Dock ej med semla...(min man tog tempen på mig när jag kom hem!)

Därtill var jag alldeles för hungrig, så den blev en god macka och två koppar thé. Efteråt hade jag tänderna fulla med vallmofrön... Att jag aldrig lär mig - ”ät aldrig aldrig bröd med vallmofrön. Om du inte vill ha svarta prickar i garnityren, vill säga.” Hur svårt kan det vara?

I morse lärde jag mig i alla fall att säga ”semla” på franska; une brioche garnie de pâte d'amandes et crème fouettée! Hur svårt kan det vara?

Lär er det! Minns vad de gamla skolfröknarna alltid sa: Om jag kommer hem till dig mitt i natten , så ska du kunna rabbla i sömnen: une brioche garnie de pâte d'amandes et crème fouettée!

Inte undra på att man är mörkrädd!


Ikväll blir det ”Antikrundan” och en semla med hetvägg! (Det är det enda de duger till, semlor i 2-pack, att dränkas i varm mjölk och imundigas hastigt. Mums!)

 




 
 
H

H

19 februari 2009 14:28

Oj, det lärde inte jag mig på franskalektionerna..:-)

http://salombo.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Synöve alias Syltan - 1 mars 2012 14:32

  JAG HAR STARTAT EN NY BLOGG!   GÅ IN PÅ FÖLJANDE LÄNK ISTÄLLET, DET ÄR DET VÄRT - JAG LOVAR!   http://allaroundphotosbydufva.blogg.se     DEN SKA HANDLA MYCKER MER OM MITT FOTOGRAFERANDE OCH VISA NYA BILDER MER KONTINUERLIGT. BLAN...

Av Synöve alias Syltan - 30 november 2011 13:25

  Nä nu måste jag skriva av mig lite!! Varje år har en del av Dalarna en fototävling till Miljöalmanackan som delas ut gratis till alla hushåll i det området. Det är andra året jag skickar in 12 bilder (maxantal) och i år var temat "färgsprakan...

Av Synöve alias Syltan - 2 november 2011 10:52

Den bästa platsen att skryta på - sin egen blogg!   Två av mina bilder (tema höst) har blivit publicerade i Lokaltidningen Mitt i. En bild (tema skyltar) har blivit publicerad i tidningen Transportarbetaren. Två bilder kommer att finnas med i...

Av Synöve alias Syltan - 15 oktober 2011 17:41

Igår kväll vid 18-19 tiden så for jag iväg med bilen ut på landet (spenaten, tjottahejti, far far away, ja ni hajar). Tänkte jag skulle fota både vacker solnedgång och lite fullmåne (måne på dekis, den var full i onsdags). Gick väl ganska bra, fa...

Av Synöve alias Syltan - 13 oktober 2011 09:59

Idag har min röst lagt av, så jag behöver inte svara i telefon på jobbet. Vilket är mitt jobb annars, alltså. Idag får jag besvara mailen istället. Kan inte säga att de strömmar in just nu ... Så tråååkigt då!      Igår tittade vi hela fami...

Presentation


SYLTANS EGEN BLOGG HAR ÅTERUPPSTÅTT!

Fråga mig

0 besvarade frågor

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards