Direktlänk till inlägg 2 mars 2009

I FOUND JESUS! HE WAS BEHIND THE COUCH ALL THE TIME!

Av Synöve alias Syltan - 2 mars 2009 11:10

 

Pärleporten kanhända...


Herregud, jag har inte gjort ett enda inlägg under hela mars månad och det är redan den andra!

Är jag saknad?

Eller sörjd och saknad av ingen...


Nu ska jag berätta om en speciell människa, som jag har stött på två gånger.

Hon kommer inte att kunna identifieras, så jag tar mig friheten och skriver lite om henne.

Å ena sidan skulle det vara skönt att kunna bete sig som hon gör.

Å andra sidan undrar jag varför ingen säger till henne! Så där kan man väl inte bete sig!!

(Fast vad vet jag, hon kanske är ”tillsagd” - but couldn´t care less!)


Jag sjunger (som bekant?) i Byhålas Kyrkokör.

I går skulle vi medverka under Högmässan. (Ni vet, söndagar är lika med kyrkdagar. Jag förmodar att flesta av er befinner er just där, på söndagar kl. 11.00 Äh, skulle inte tro det! Var är det för fel på Sängen kl. 11.00?

Mmm, era sjusovare!)

Som vanligt var det ganska folktomt. Och då är ganska en rejäl underdrift!

Vi i kören satt längst fram på framplockade stolar, snett vända mot församlingen. Jag satt (typiskt nog) längst till vänster, alltså närmast församlingen.

Vi hade tre inövade sånger att sjunga upp. Sedan skulle vi förstås bistå med de sex utvalda psalmerna och även några strofer mellan prästens litania (eller vad det heter...).

Och i församlingen sitter en söt tjej i trettio-årsåldern.

Längst fram. Så att alla kunde höra henne. Och det vill jag lova att vi gjorde!

Och det ska man ju egentligen inte klaga på, för de flesta som besöker kyrkan sitter och mumlar, rädd för att sjunga fel i en psalm de aldrig har hört, där tonerna går upp och ner i en väldig fart.

Så tänk då hur detta kunde låta, när den söta tjejen tog i för Kung och Fosterland...Och lite till.

I fel tonart. I fel takt. Helt utan samspel med de övriga. Ibland sjöng hon för fort, ibland för sakta.

Men högt var det! Det var så högt och fel, så vi i kören kom helt av oss i en av psalmerna. Ganska så pinsamt! (och då är det väl tur att kyrkan inte var fullsatt...färre vittnen...)

Just i denna speciella psalm, som vi inte hade hört förut, utan bara tränat på strax före Högmässan, var det tre verser. Och i början på varje vers, så tog vi i, av Kung och Fosterland. (Ni märker att även jag har hakat på det ny-gamla intresset för Kungahuset...)

Alla tänkte unisont; nej nu attans (man får inte svära i kyrkan, av någon outgrundlig anledning) ska vi minsann greja det! Men men... några få sekunder senare var vi knäpptysta, hade ingen koll vilken tonart ville skulle ta.    Fel – vi var inte knäpptysta! Vi satt och skrattade så tårarna rann!

Några av damerna i kören kastade dock arga resp förvånade blickar på den söta tjejen. Men hon sjöng på! Hon fyllde hela kyrkorummet med sin ”vackra” sång! (Gud dömer ju ingen, så han var säkert nöjd, att han hade en sådan sann entusiast bland sin hjord.)

Men vi hade gett upp. Det fanns inte så mycket mer att göra, än att dölja ansiktet och torka tårarna.

Prästen var härligt diplomatisk efteråt. Hon ställde sig upp och sa: "det måste vara den svåraste psalmen vi någonsin har sjungit i kyrkan. Men då får vi träna på den till nästa gång." Endast med ett litet leende på läpparna.


Sen blev det kyrkkaffe.

Och som sagt; man ska ha kul i kyrkan!

Pax vobiscum!

 
 
H

H

2 mars 2009 12:29

Vilken härlig tjej!:-) Inte heller jag har skrivit så mkt i mars månad. Det får vi ta igen senare! Nu ska jag sticka (handarbete..). Sånt kan man göra när man vabbar..

http://salombo.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Synöve alias Syltan - 1 mars 2012 14:32

  JAG HAR STARTAT EN NY BLOGG!   GÅ IN PÅ FÖLJANDE LÄNK ISTÄLLET, DET ÄR DET VÄRT - JAG LOVAR!   http://allaroundphotosbydufva.blogg.se     DEN SKA HANDLA MYCKER MER OM MITT FOTOGRAFERANDE OCH VISA NYA BILDER MER KONTINUERLIGT. BLAN...

Av Synöve alias Syltan - 30 november 2011 13:25

  Nä nu måste jag skriva av mig lite!! Varje år har en del av Dalarna en fototävling till Miljöalmanackan som delas ut gratis till alla hushåll i det området. Det är andra året jag skickar in 12 bilder (maxantal) och i år var temat "färgsprakan...

Av Synöve alias Syltan - 2 november 2011 10:52

Den bästa platsen att skryta på - sin egen blogg!   Två av mina bilder (tema höst) har blivit publicerade i Lokaltidningen Mitt i. En bild (tema skyltar) har blivit publicerad i tidningen Transportarbetaren. Två bilder kommer att finnas med i...

Av Synöve alias Syltan - 15 oktober 2011 17:41

Igår kväll vid 18-19 tiden så for jag iväg med bilen ut på landet (spenaten, tjottahejti, far far away, ja ni hajar). Tänkte jag skulle fota både vacker solnedgång och lite fullmåne (måne på dekis, den var full i onsdags). Gick väl ganska bra, fa...

Av Synöve alias Syltan - 13 oktober 2011 09:59

Idag har min röst lagt av, så jag behöver inte svara i telefon på jobbet. Vilket är mitt jobb annars, alltså. Idag får jag besvara mailen istället. Kan inte säga att de strömmar in just nu ... Så tråååkigt då!      Igår tittade vi hela fami...

Presentation


SYLTANS EGEN BLOGG HAR ÅTERUPPSTÅTT!

Fråga mig

0 besvarade frågor

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards