Direktlänk till inlägg 21 mars 2009

ETT BRA MANUS, OM MAX MANUS MOTSTÅNDSMAN.

Av Synöve alias Syltan - 21 mars 2009 23:11

 (Sjön Tisaren. Var det ligger? Nära Örebro.)


Igår var jag och min ursprungsfamilj på Biografen Sture, som i helgen har ”Norska Filmdagar”.

Vi såg ”Max Manus” som handlar om hjälten från Andra världskriget.

Alltså en sann historia, om ett gäng motståndsmän som gäckade den norska Gestapochefen i Oslo.

Ni vet; Gestapo, Nazisterna, tyskarna, Hitler, don´t mention the war!

Jag hade i och för sig aldrig hört talas om Andra världskriget...jag menar om hjälten Max Manus.

DET namnet hade man ju lagt på minnet! Visserligen har pappa två böcker som hjälten har skrivit, men eftersom han har ett hav av böcker i hyllorna, så...

(Man fick aldrig reda på i filmen, varför han hette Manus i efternamn. Det är ju ett jättekonstigt namn, eller hur!) Men man fick reda på hur han sprängde tyskarnas båtar!

Hur som haver; filmen var skitbra! Den har premiär den 15 maj, så det här var en liten förhandsvisning. Här kan du kolla in andra bra norska filmer.


Här ser vi huvudrollsinnehavaren Aksel Hennie.(Killen. Hon till vänster jobbar på bion. Tror jag. Det var iaf inte hans fru.) Han tog emot publikens frågor efter filmen.

Han berättad lite om själva inspelningen och om Max Manus fru, Tikken, som fortfarande lever och hur hon var involverad i filmarbetet. (Konstiga namn de har, de där norrmännen!)

Han verkade i alla fall vara en mycket trevlig människa, den där Aksel!

(Kolla in den supergulliga ridån! En ekorre! Den är misstänkt lik Ernst Billgrens andra djur, men jag har ingen som helst aning ifall han är pappa till denna sötnos.)

Här är lite mingel i foajén på biograf Sture, efter filmvisningen.

Vackra väggar i foajén.

Kolla in! En gammal härlig underbart gullig telefon! Som fungerar! Jag tror att man får 25-öringar i kassan att ringa för. (Glömde att dubbelkolla hur man ska göra...sorry!)

Så här vacker är entrén till Sture!


Min storasyster och jag tog pendeltåget in till stan, tillsammans. Våra päron var redan där, i stan alltså, för att hämta ut de förbeställda biljetterna. Det är alltid bra att just de gör det, när vi ska gå på bio tillsammans. För då behöver inte vi betala...Pappa bjuder så gentilt!

Den här gången bjöd vi genast tillbaka. Efter bion gick vi till den klassiska ”Kafferepet”, som ligger vid Centralstationen. (Den i Stockholm.)

Här kan du läsa om ”Kafferepet”. Skrivet av ”Femtiotalsbruden”.

Ni kanske undrar varför vi inte gick till ”Vetekatten” (mitt favoritcafé alla kategorier) men den sömntutan stänger typ 20.00

Så nu fick vi äta varsin torr macka istället. Det händer ALDRIG på Vetekatten! Menat i en positiv betydelse.



så här mysigt kan man ha på "Vetekatten"; en god bok och en god semla och en god räkmacka och gott thé.



Idag har jag sjungit vackert med kören. Det började illa, för vi skulle sjunga i en lokal med urdålig akustik. Så det enda jag hörde var mig själv, som sjöng lite fel... (Jag är alt, men vill vara sopran. Speciellt när vi sjunger såna där sånger man alltid har sjungit med melodistämman, som brukar vara sopranstämman.) Altstämman brukar ju bara vara lite entonigt och inte ens följa själva melodistämman, da da da da... ni förstår säkert.

Men jag gjorde en kupp! Jag ställde mig precis mellan sopranerna och altarna och sjöng... sopranstämman! Det gick skitbra! Och det var ju bara två sånger den här gången.

Jag tror inte ens att körledaren märkte något.


Idag har jag druckit cola igen... Men det är ok! Ingen fara på taket! Nu är flaskan slut för den här helgen och det blir ingen ny förrän nästa helg. Om ens då... Här kan du läsa allt om mitt missbruk!


Jag glömde det knäppaste från gårdagen!

Min syrra vill nog helst att det blir förglömt... sorry sis, du kommer inte undan!

Mitt under föreställningen av filmen "Max Manus", (ni har väl inte glömt vad jag skrev om i början av inlägget? Jaha, då får du väl backa , då!)

så tar hon upp ett -  ägg! Jo, du läser rätt! Nej, inte ett påskägg eller chokladägg, utan ett hårdkokt hönsägg. (Man får väl vara tacksam över att den inte var löskokt!Eller ett strutsägg!) 

Vad gör hon då med ägget? Kastar mot filmduken?

(DÅ ska man ha löskokta ägg!) Nej, hon skalar ägget, efter att hon knäckte den mot min arma skalle! (Glömde jag säga att det var en ganska emotionell film, alla i salongen satt andäktiga och tysta, kanske fälldes det en tår eller två...)

Jo, ni läste rätt ännu en gång; hon knäckte ägget mot min skalle!

Jo, hon skalar ägget. Och hon äter upp ägget!

Behöver jag säga att jag höll på att få dåndimpen...

Men visst, en eloge ska hon ha för att mamma och pappa inte märkte något, där de satt på bänkraden bakom oss. Jag HOPPAS att ingen annan heller märkte det. Det blev inte ens någon sån där "vem-har-fisit-lukt.

Hennes förklaring till detta tilltag?

"Det är skitbra att ha ägg som matsäck, det är mättande."

Vad fan är det för fel att äta godis när man är på bio????


Godnatt!

 
 
MesserSchmitt

MesserSchmitt

24 mars 2009 16:51

Jag antar att det var bra MANUS till filmen! Mohahahaha jag är såååå tråkig!

http://www.sjuhundramiljoner.bloggagratis.se

 
nilla

nilla

24 mars 2009 20:25

*kollar kartboken*
Japp, Tisaren ligger söder om Örebro.

http://thenilla.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Synöve alias Syltan - 1 mars 2012 14:32

  JAG HAR STARTAT EN NY BLOGG!   GÅ IN PÅ FÖLJANDE LÄNK ISTÄLLET, DET ÄR DET VÄRT - JAG LOVAR!   http://allaroundphotosbydufva.blogg.se     DEN SKA HANDLA MYCKER MER OM MITT FOTOGRAFERANDE OCH VISA NYA BILDER MER KONTINUERLIGT. BLAN...

Av Synöve alias Syltan - 30 november 2011 13:25

  Nä nu måste jag skriva av mig lite!! Varje år har en del av Dalarna en fototävling till Miljöalmanackan som delas ut gratis till alla hushåll i det området. Det är andra året jag skickar in 12 bilder (maxantal) och i år var temat "färgsprakan...

Av Synöve alias Syltan - 2 november 2011 10:52

Den bästa platsen att skryta på - sin egen blogg!   Två av mina bilder (tema höst) har blivit publicerade i Lokaltidningen Mitt i. En bild (tema skyltar) har blivit publicerad i tidningen Transportarbetaren. Två bilder kommer att finnas med i...

Av Synöve alias Syltan - 15 oktober 2011 17:41

Igår kväll vid 18-19 tiden så for jag iväg med bilen ut på landet (spenaten, tjottahejti, far far away, ja ni hajar). Tänkte jag skulle fota både vacker solnedgång och lite fullmåne (måne på dekis, den var full i onsdags). Gick väl ganska bra, fa...

Av Synöve alias Syltan - 13 oktober 2011 09:59

Idag har min röst lagt av, så jag behöver inte svara i telefon på jobbet. Vilket är mitt jobb annars, alltså. Idag får jag besvara mailen istället. Kan inte säga att de strömmar in just nu ... Så tråååkigt då!      Igår tittade vi hela fami...

Presentation


SYLTANS EGEN BLOGG HAR ÅTERUPPSTÅTT!

Fråga mig

0 besvarade frågor

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards