Direktlänk till inlägg 12 maj 2009

SYLTAN TRÄNAR ENGLISH, GÅR SISÅDÄR...

Av Synöve alias Syltan - 12 maj 2009 20:50

 


Det är så konstigt...

När JAG  var hemma med barnen och mannen i huset kom hem från jobbet,

så var barnen jätte, jätteglada, sprang ut till hallen och yttrade höga glädjetjut!

Nu när HAN är hemma och jag kommer hem från jobbet,

vad händer då, tror ni?

Står de och väntar vid dörren?

Ropar de högt av glädje?

Gråter de av lycka?

NEJ, skulle inte tro det!

På sin höjd får jag ett leende, sen trippar de iväg igen mot nya mål i vardagsrummet.

Vaddå - är jag redan en kass morsa, där pappan i huset är GUD allsmäktig; rolig, galen och snäääll...?!?!

Vad tror ni?
Någon som blev glad att se mig när jag nu började jobba efter dryga 1½ års ledighet- var en hund...(story of my life, liksom)

Jag hade hälsat på den några gånger när den gick där i sin trädgård och nosa på morgonen. Jag sa alltid "hej" och den sprang med mig några meter innanför sitt staket. En söt King Charles Spaniel (eller är det en tax, who knows...)

På väg till jobbet på min andra arbetsdag, så såg jag på håll, en man med sin hund, på väg ut från skogen.

Tänkte inte mer på det. Knatade på i min makliga takt.

Lite lagom sakta. Jag var ju bara på väg till jobbet, för jösse namn.

Vem har bråttom då?

Jag är ju ingen brandman, direkt. Eller ens förlossningsläkare.

Bara en usel kontorist, hehe...

Nåväl, jycken viftar vansinnigt på svansen och styr sina steg mot mig.

Husse håller hårt i kopplet. Och det är då som jag inser vilken hund det är som jag möter. Vi hälsar på varandra; Hey, long time no seen, so to say.

Jag lyfter blicken till hans människa och vi säger också hej.

En trevlig man i sina bästa år. Typ. Även vi har hälsat på varandra förut.

Som om vi var grannar. Som man gör på landet; hälsar på allt som rör sig.

Bara det att jag bor ca 2 mil längre bort och går förbi hans hus av den enkla anledningen att min promenadväg passerar där, från tågstationen till Slavnästet. Undrar om han tror att jag bor runt hörnet?


Lyssnar och småtittar lite på semifinalen i Melodifestivalen.

Tänk om Island vinner.... Kan ju hända, det är ju en vacker ballad, framförd av en vacker flicka i sina bästa år. Men Island har ju inga pengar kvar...

De kan väl aldrig anordna ett dylikt spektakel.

"Fattigur Melothifestivalur" liksom ...


Tjillevippen, gott folk eller som man säger i Finland: Jååå, hej sitte!

 
ANNONS
 
kardemomme

kardemomme

13 maj 2009 09:19

Hei Syltan :)Her er du jo! Jeg klarte ikke å klikke meg tilbake til deg etter kommentaren fra deg i går..Synes likevel at jeg har sett bildet i presentasjonsruten din
så jeg har nok vært innom deg før..Det er så mange bloggere der ute at jeg går litt i surr noen ganger så du må ha meg unskyldt..
Men da får jeg ihvertfall takket deg for opplysningene om skålen jeg fant! jeg ble så glad og likte selvfølgelig skåla enda bedre nå som jeg vet hvor den kommer fra :)
Ha en fin dag Syltan! Klem fra Kardemomme :))

http://husetvedbekken

 
Ingen bild

syltan

13 maj 2009 11:37

Ja, här är jag, tittut! :-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Synöve alias Syltan - 1 mars 2012 14:32

  JAG HAR STARTAT EN NY BLOGG!   GÅ IN PÅ FÖLJANDE LÄNK ISTÄLLET, DET ÄR DET VÄRT - JAG LOVAR!   http://allaroundphotosbydufva.blogg.se     DEN SKA HANDLA MYCKER MER OM MITT FOTOGRAFERANDE OCH VISA NYA BILDER MER KONTINUERLIGT. BLAN...

Av Synöve alias Syltan - 30 november 2011 13:25

  Nä nu måste jag skriva av mig lite!! Varje år har en del av Dalarna en fototävling till Miljöalmanackan som delas ut gratis till alla hushåll i det området. Det är andra året jag skickar in 12 bilder (maxantal) och i år var temat "färgsprakan...

Av Synöve alias Syltan - 2 november 2011 10:52

Den bästa platsen att skryta på - sin egen blogg!   Två av mina bilder (tema höst) har blivit publicerade i Lokaltidningen Mitt i. En bild (tema skyltar) har blivit publicerad i tidningen Transportarbetaren. Två bilder kommer att finnas med i...

Av Synöve alias Syltan - 15 oktober 2011 17:41

Igår kväll vid 18-19 tiden så for jag iväg med bilen ut på landet (spenaten, tjottahejti, far far away, ja ni hajar). Tänkte jag skulle fota både vacker solnedgång och lite fullmåne (måne på dekis, den var full i onsdags). Gick väl ganska bra, fa...

Av Synöve alias Syltan - 13 oktober 2011 09:59

Idag har min röst lagt av, så jag behöver inte svara i telefon på jobbet. Vilket är mitt jobb annars, alltså. Idag får jag besvara mailen istället. Kan inte säga att de strömmar in just nu ... Så tråååkigt då!      Igår tittade vi hela fami...

Presentation


SYLTANS EGEN BLOGG HAR ÅTERUPPSTÅTT!

Fråga mig

0 besvarade frågor

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Mellan Bergen & Savolaks med Blogkeen
Följ Mellan Bergen & Savolaks med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se