Direktlänk till inlägg 13 maj 2009

MANNAMINNET MINNS MYCKET MEN ...WHOS THAT GIRL?

Av Synöve alias Syltan - 13 maj 2009 21:12

 


Idag tog jag emot ett samtal på jobbet.

Inget konstigt med det.

Men det blev ett ytterst pinsamt samtal.

Hör här:

"Jaha, så du sitter där nu, Syltan?" sa personen i andra änden.

"Ja, ehh, vem pratar jag med?" frågade jag så där lite dumt.

"Anna! Jag satt på samma avdelning som du sitter nu för några år sedan".

"Hm, harkel harkel (hjärnan gick på full styrka, men vad hjälpte det...)

Anna, säger du...sorry, men jag får ingen kontakt här med någon minnesbild på hur du ser ut, hm"

"Men vi har pratat jättemånga gånger. Jag satt bredvid Lotta."

"Lotta?" (blankt, noll, nada där heller!)

"Ja, hon och jag blev gravida samtidigt. Hon var mörkhårig. Och jag bor i Bålsta." fortsatte hon entusiastiskt. (Hur f-n man nu kan vara entusiastisk när man bor i Bålsta. Det är ju en värre byhåla än Byhåla, liksom).

"Och du och "censur" (här nämner hon min mans namn) flyttade till Byhåla och jag har ju åkt med honom i stan".

( Här börjar det bli riktigt kusligt, ska ni veta. Vem f-n var denna människa som verkade veta en hel del? I och för sig är ju jag lite av en glappkäft, så jag kan mycket väl ha babblat med en halvt främmande människa, men vi ska alltså ha jobbat samtidigt  på samma arbetsplats...)

Så jag fortsatte glappa med käften:

"Ja, mannen och jag har fått tvillingar för ett tag sedan!"

Glädjetjuten från denna Anna ljöd i mitt öra.

Jag frågade om hon hade en hemsida, så att jag kunde få en bild på hennes fejs. Skrattande sa hon att hon inte hade en sådan modärnitet.

Det var bara att känna sig besegrad. Jag bad henne komma förbi vårat hus nån dag och ta en fika i alla fall. 

I skrivandes stund så vet jag fortfarande inte vem denna kvinna är.

Sorgligt men sant.

Jag får hoppas att hon dyker upp som en vålnad i mina drömmar inatt, utkrypandes från den så kallade reptilhjärnan.

Även om jag har ett superminne när det gäller ansikten och icke superminne när det gäller namn, så var det ju så pinsamt när hon ändå ger mig en massa ledtrådar och jag "still dont get it".

Inte ens hennes röst fick mitt minne att reagera.

De andra på min avdelning försökte också förklara hur hon såg ut, men vad

hjälpte det... Ohjälpligt lost in space, Syltan!

 


 
ANNONS
 
teolinda

teolinda

15 maj 2009 06:41

verkligt härliga blombilder...

http://teolinda.bloggagratis.se

 
Libby

Libby

15 maj 2009 11:59

Hahahaha, känner igen det där, har hänt mig också, men kan inte komma ihåg när och vem. Men det är otroligt pinsamt och du är modig som bjudit in henne till ditt hus. Vad händer när hon står där på förstutrappen och du öppnar och säger "Nej tack vi ska inte ha något". Hehehe.

http://femtiotalsjakten.blogg.se

 
Ingen bild

syltan

15 maj 2009 19:10

tack Teolinda! :-)
Libby; Jag har superminne när det gäller ansikten *skrytsamt* så jag hoppas att det håller i sig tills hon står där och tigger en kopp kaffe...

 
Sussie

Sussie

17 maj 2009 17:10

Oj, jobbigt! Hoppas du kommer ihåg hennes ansikte då ;)
Fiiina bilder!!!

http://bullmamman.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Syltan

17 maj 2009 18:03

Tack Sussie!
Undrar vad oddsen är, att hon verkligen kommer förbi på en fika...
Men hennes arb.plats är i närheten, jag kanske kan gå dit och kika in genom något fönster....

 
Ingen bild

Syltan igen

17 maj 2009 18:06

Och tack för komplimangen ang bilderna, Sussie!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Synöve alias Syltan - 1 mars 2012 14:32

  JAG HAR STARTAT EN NY BLOGG!   GÅ IN PÅ FÖLJANDE LÄNK ISTÄLLET, DET ÄR DET VÄRT - JAG LOVAR!   http://allaroundphotosbydufva.blogg.se     DEN SKA HANDLA MYCKER MER OM MITT FOTOGRAFERANDE OCH VISA NYA BILDER MER KONTINUERLIGT. BLAN...

Av Synöve alias Syltan - 30 november 2011 13:25

  Nä nu måste jag skriva av mig lite!! Varje år har en del av Dalarna en fototävling till Miljöalmanackan som delas ut gratis till alla hushåll i det området. Det är andra året jag skickar in 12 bilder (maxantal) och i år var temat "färgsprakan...

Av Synöve alias Syltan - 2 november 2011 10:52

Den bästa platsen att skryta på - sin egen blogg!   Två av mina bilder (tema höst) har blivit publicerade i Lokaltidningen Mitt i. En bild (tema skyltar) har blivit publicerad i tidningen Transportarbetaren. Två bilder kommer att finnas med i...

Av Synöve alias Syltan - 15 oktober 2011 17:41

Igår kväll vid 18-19 tiden så for jag iväg med bilen ut på landet (spenaten, tjottahejti, far far away, ja ni hajar). Tänkte jag skulle fota både vacker solnedgång och lite fullmåne (måne på dekis, den var full i onsdags). Gick väl ganska bra, fa...

Av Synöve alias Syltan - 13 oktober 2011 09:59

Idag har min röst lagt av, så jag behöver inte svara i telefon på jobbet. Vilket är mitt jobb annars, alltså. Idag får jag besvara mailen istället. Kan inte säga att de strömmar in just nu ... Så tråååkigt då!      Igår tittade vi hela fami...

Presentation


SYLTANS EGEN BLOGG HAR ÅTERUPPSTÅTT!

Fråga mig

0 besvarade frågor

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Mellan Bergen & Savolaks med Blogkeen
Följ Mellan Bergen & Savolaks med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se