Direktlänk till inlägg 15 maj 2009

SYLTAN IS IN LOVE IN A FAIRYTALE - A REAL HALLELUJA-MOMENT!

Av Synöve alias Syltan - 15 maj 2009 22:40


Aldrig, och då är jag fan allvarlig i min själ, har en låt drabbat mig så som denna!

Nu är ju jag i och för sig väldigt svag för fioler och folkmusik...

BUT ANYWAY som man säger i Norge!


Jag hade missat när SVT sände  "Inför Melodifestivalen" men hörde ett litet rykte att Norge skulle ha en bra låt.

Så igår när jag åkte från frisören, nyklippt och dan, på väg till Barkarby Outlet, så lyssnade  jag på radion i bilen. 

Det är alltid trevligt att sjunga för full hals med volymen på högsta ös.

Det är en litet tics jag har...Jag är säkert ensam om det.

Resan höll på sluta uppe på rondellen, med fri insyn över hela flygplatsen i Barkarby! Som var fullkomligt täckt med vita tält i olika storlekar och modeller. De flesta hade gulliga, toppiga tak och det var flaggor i glada färger. Så vitt jag förstod, så kunde detta vara Himmelriket på jorden.

(Men egentligen så var det MaskinExpo-mässa...en vacker sådan!)

Jag vet inte om jag fick någon slags religiös uppenbarelse, av typen:

jag ska ALDRIG mera tvivla

jag ska ALDRIG tänka illvilliga tankar

jag ska ALDRIG göra onda gärningar

Världen är GOD och alla människor är UNDERBARA

Det finns nu inga mera KRIG

För det måste vara en omöjlighet, för nu har jag hört det VACKRASTE, mest UNDERSKÖNA som den här planeten någonsin har ÅSTADKOMMIT!

Och allt som beskriver här ovan är faktiskt en UNDERDRIFT!

Jag hade rysningar på armarna och tårar i ögonen och hjärtat slog en massa extra slag.  Hade någon sett mig, så hade de säkert kommit springande för att lägga mig i framstupa sidoläge.

Och nu är det säkert några som också har hört låten och tycker att jag är skitknäpp.

"Äh, den där smörjan är i klass med Sven-Örjans Go´bitar från 1978" eller

"Vem fan drar i kattskrällens svans? Värre än säckpipapande, bakfulla skottar på bakgatorna i Glasgow".


Till er säger jag bara: Er dag ska också komma och Ni ska förstå och upplyftas till Vår nivå! Hav tröst!


Gissa vem som ska ringa på lördag kväll i den stora finalen och rösta på fädernelandet?

(Min man tillåter att jag ringer ett (1) samtal i dylika sammanhang och bara när det verkligen gäller, i finalen. Visst är han snäll! Så det är alltså JAG som ska ringa på lördag. Gud, vad en del av er är tröga...)

 

Nu till något helt annat:

Jag vill gärna länka till Mofs förträffliga inlägg, som handlar om denna modärna företeelse - bloggen!

Om ni även läser kommentaren där, så förstår ni varför jag vill dela med mig. Så läs den!

(Och om du läser det här, Mofs, så väntar jag på resten av dina grejer... Det verkar ta tid. Med vilket fraktbolag har du skickat allt ditt?

Kan jag få numret till deras kundtjänst för att avge ett klagomål i ärendet?)

 

Herre min Je! Jag har redan jobbat två veckor i Slavnästet!

Hur har tiden kunnat rusa iväg så där med mig?

Förstår inte tiden att man får liksom lite panik?

I den här takten, så är det dax att pensionera sig till september!

Guud, vad skönt det ska bli!Imorgon blir det loppis här i Byhåla.

Hoppas, hoppas jag kan göra såna där helt UNDERBARA fynd, som gör att man känner sig sådär salig.

Så där salig som man känner sig när man lyssnar på "Fairytale"...Och NEJ - jag har fortfarande inte kommit underfund med vem "Anna" är. (Se föregående inlägg)

 

Häromdagen hade vi picnic på vardagsrumsgolvet, hela familjen.

Lilltjejen hade fått tag på Cornflakes-paketet och gick omkring med den.

Vi var i tron att hon inte skulle få upp den.

(Stupid, stupid, stupid parents!)

Ibland måste man känna sig besegrad och bara ge sig hän och leka med tanken att det är helt ok att ha en hög med flingor på golvet och sitta runt högen tillsammans och plocka flingor med fingrarna, direkt efter middagen.

Som hade ratats av båda tvillingarna...

Vad är potatis mot flingor? (Nej inte potatisflingor, häng med här!)

Så nu äter vi alla våra middagar direkt från parketten!

Och tittar på TV samtidigt.

Och bloggar!

Vi är en modern, frigjord familj där alla får sina önskningar uppfyllda.

För JAG - modern (som i "mamma" alltså.) har haft en uppenbarelse i form av en skönsjungande ung man och inget annat spelar någon roll!


 
ANNONS
 
kardemomme

kardemomme

16 maj 2009 08:53

Hei Syltan :))Nå ble jeg så glaaaad!!!
Jeg elsker også Alexander Rybak sin låt Fairytale og det hadde jeg også gjort om den ikke var norsk ;)Jeg har hørt den en million ganger og er likevel helt betatt av den. Krysser fingrene i kveld :)Da sitter familien benket foran ruta og kommer til å følge nøye med..Jo,du Syltan, hadde noen fortalt meg for noen måneder siden at jeg skulle klare å sy to lappetepper og puter i forskjellige stoffer hadde jeg ledd godt!
Jeg er kjent av venninnene mine for å ikke klare å sy en rett søm på gardinene en gang så dette er nesten et under hihi!! men jeg har fått blod på tann og vil sy mer og hvis man VIL, KAN man tror jeg :)Ha en fin løsradg! Klem fra Kardemomme :))

http://husetvedbekken

 
Ingen bild

Syltan

16 maj 2009 10:00

Jag LOVAR att ringa och rösta på gutten!
Eftersom inte du kan...
Visst ser han ut som Brad Pitts lillebror ;-)
Angående sy: jag är uppväxt med sykunniga släktingar men själv kan jag bara sy i knappar...kan inte ens lägga upp ett par byxor. På något sätt så måste jag alltid sprätta upp det jag har försökt mig på.
Visserligen är det många år sedan jag senast försökte, så jag kanske ska prova igen, hm.
Det finns ju så mycket fint man kan göra ju.
Och jag älskar ju vackra tyger.
Han en underbar lördag OCH söndag, vifta på flaggen extra från mig också!
Klem fra en nordman i eksil! ;-O

 
lastbilstanten

lastbilstanten

16 maj 2009 12:42

I den övriga festivalkonkurrensen (förutom norden, mestadels öststater verkar det som), så står gutten i en klass för sig! Riktigt bra, tycker jag.

F.ö tycker jag det var ett smart drag att åka iväg och köpa kläder direkt efter frisör-besöket. Då ser man ju som bäst ut, och kläderna ter sig liksom i ett annat ljus... Det blir mer att välja på, helt enkelt!

http://www.lastbilstanten.bloggagratis.se

 
Mofs..helt enkelt

Mofs..helt enkelt

17 maj 2009 08:50

Jag anlitade såklart ett Norskt bolag men de förstod sig inte på min vägbeskrivning tydligen ;)

http://mofs.bloggagratis.se

 
Ann-Louise

Ann-Louise

17 maj 2009 09:10

Ja men den är ju kanonbra! All heder åt Norge som fixat fram denne ryske norbagge.
Jämfört med Malenas otrallvänliga dynga var detta klass. Dubbelt grattis Norge!

http://40taggaren.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Syltan

17 maj 2009 09:22

NORGE RULES!
Mofs, inget sånt biter på mig idag!
Men - som "alla andra kvinnfolk" så var du väl kass på att försöka förklara vägen på ett klart och tydligt sätt! *biter igen*
Och tack Ann-Louise, kul att du gillade låten, men tycker att Sveriges låt var liiite bättre än dynga, kanske mer...avfall!
MOAHHAHAAA! ;-o

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Synöve alias Syltan - 1 mars 2012 14:32

  JAG HAR STARTAT EN NY BLOGG!   GÅ IN PÅ FÖLJANDE LÄNK ISTÄLLET, DET ÄR DET VÄRT - JAG LOVAR!   http://allaroundphotosbydufva.blogg.se     DEN SKA HANDLA MYCKER MER OM MITT FOTOGRAFERANDE OCH VISA NYA BILDER MER KONTINUERLIGT. BLAN...

Av Synöve alias Syltan - 30 november 2011 13:25

  Nä nu måste jag skriva av mig lite!! Varje år har en del av Dalarna en fototävling till Miljöalmanackan som delas ut gratis till alla hushåll i det området. Det är andra året jag skickar in 12 bilder (maxantal) och i år var temat "färgsprakan...

Av Synöve alias Syltan - 2 november 2011 10:52

Den bästa platsen att skryta på - sin egen blogg!   Två av mina bilder (tema höst) har blivit publicerade i Lokaltidningen Mitt i. En bild (tema skyltar) har blivit publicerad i tidningen Transportarbetaren. Två bilder kommer att finnas med i...

Av Synöve alias Syltan - 15 oktober 2011 17:41

Igår kväll vid 18-19 tiden så for jag iväg med bilen ut på landet (spenaten, tjottahejti, far far away, ja ni hajar). Tänkte jag skulle fota både vacker solnedgång och lite fullmåne (måne på dekis, den var full i onsdags). Gick väl ganska bra, fa...

Av Synöve alias Syltan - 13 oktober 2011 09:59

Idag har min röst lagt av, så jag behöver inte svara i telefon på jobbet. Vilket är mitt jobb annars, alltså. Idag får jag besvara mailen istället. Kan inte säga att de strömmar in just nu ... Så tråååkigt då!      Igår tittade vi hela fami...

Presentation


SYLTANS EGEN BLOGG HAR ÅTERUPPSTÅTT!

Fråga mig

0 besvarade frågor

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Mellan Bergen & Savolaks med Blogkeen
Följ Mellan Bergen & Savolaks med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se