Direktlänk till inlägg 30 juni 2009

SYLTAN SMAKAR JONAS SMÖRKOLA & SÄGER SJU!

Av Synöve alias Syltan - 30 juni 2009 17:41

 

Jajamensan, jag drömde om Jonas Gardell i natt!

Han var jättesnäll och skulle ge mig sin mosters hemliga recept på hallonsmörkola!

Han stod i ett gammaldags skyltfönster med fönsterluckor, bakom låg hans lägenhet.

Jag frågade min syster om hon trodde att jag kunde fråga honom om en autograf.

”Det går säkert bra, han är så snäll”, svarade hon.

Så jag tog fram ett foto på honom och gick fram och frågade efter autografen.

Han bara log och skrev på.

Sen visade han mig hur man gör hallonsmörkola.

Han knådade och knådade och vek degen hit och dit.

Blank och fin, sen blev den bara rödare och rödare av alla hallon.

Den var jättegod!

Vi stod där och mumsade och fick pilla i tänderna för att det fastnade lite.


En helt normal dröm a la Syltan!



And now something completely  different!


Visst är det supercoola tapeter!

Äkta, härliga 50-talsgodingar!

Finns i Dalarna, i min mans farmors sommarhus.

Ett härligt orenoverat hus … 

Även om det inte är original allting, så är det mycket roliga detaljer och färger

från diverse årtionden som samsas.

Mer eller mindre sams, kanske jag ska säga …

Lovely!



Det känns lite som man har straff just nu.

Straff för att behöva sitta här

När man kan vara

där

ute

i

skuggan

liksom

ja, ni förstår väl, kära läsare

det är säkert inte bara jag

som känner så här

men

snart snart så är det semester!

Fredag den 10 juli kl 16,30

Då smäller det, minsann!

Ledighet i sju 7 seven seitsemän sieben

siete sette syv seidem

sept pitong epta yedi sedam

veckor!


(Åh, gud vad jag kände av alla avundsjuka vibbar därute i cyberrymden! Men så orättvis ÄR det här i livet …  en del får ALL semester, en del får ingenting, MOAHHAHHAA!)

 
ANNONS
 
teolinda

teolinda

1 juli 2009 05:45

känner mig seg som kola i hjärnen...hallonsmörkola låter ...gott...hittade ordet till slut

http://teolinda.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Synöve alias Syltan - 1 mars 2012 14:32

  JAG HAR STARTAT EN NY BLOGG!   GÅ IN PÅ FÖLJANDE LÄNK ISTÄLLET, DET ÄR DET VÄRT - JAG LOVAR!   http://allaroundphotosbydufva.blogg.se     DEN SKA HANDLA MYCKER MER OM MITT FOTOGRAFERANDE OCH VISA NYA BILDER MER KONTINUERLIGT. BLAN...

Av Synöve alias Syltan - 30 november 2011 13:25

  Nä nu måste jag skriva av mig lite!! Varje år har en del av Dalarna en fototävling till Miljöalmanackan som delas ut gratis till alla hushåll i det området. Det är andra året jag skickar in 12 bilder (maxantal) och i år var temat "färgsprakan...

Av Synöve alias Syltan - 2 november 2011 10:52

Den bästa platsen att skryta på - sin egen blogg!   Två av mina bilder (tema höst) har blivit publicerade i Lokaltidningen Mitt i. En bild (tema skyltar) har blivit publicerad i tidningen Transportarbetaren. Två bilder kommer att finnas med i...

Av Synöve alias Syltan - 15 oktober 2011 17:41

Igår kväll vid 18-19 tiden så for jag iväg med bilen ut på landet (spenaten, tjottahejti, far far away, ja ni hajar). Tänkte jag skulle fota både vacker solnedgång och lite fullmåne (måne på dekis, den var full i onsdags). Gick väl ganska bra, fa...

Av Synöve alias Syltan - 13 oktober 2011 09:59

Idag har min röst lagt av, så jag behöver inte svara i telefon på jobbet. Vilket är mitt jobb annars, alltså. Idag får jag besvara mailen istället. Kan inte säga att de strömmar in just nu ... Så tråååkigt då!      Igår tittade vi hela fami...

Presentation


SYLTANS EGEN BLOGG HAR ÅTERUPPSTÅTT!

Fråga mig

0 besvarade frågor

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Mellan Bergen & Savolaks med Blogkeen
Följ Mellan Bergen & Savolaks med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se