Direktlänk till inlägg 7 juli 2009

ALLA GODA TING ÄR TRE!

Av Synöve alias Syltan - 7 juli 2009 18:20


 

Igår slötittade jag lite på TV. Det var ett program om den norska spionen Arne Treholt.

(En, to treholt!   Ursäkta den norska humorn…)

Men så var det ett ord som dök upp och som både jag och min man reagerade på: kamaraderi.

I våra öron lät det som en konstig översättning, eller närmare bestämt, ingen översättning alls!

Säger vi verkligen ”kamaraderi” i Sverige?

Säger inte vi ”svågerpolitik”  istället…? Eller nepotism åtminstone…

Vi hade iallfall inte hört det ordet någon gång.  Inte på ett medvetet plan, så att säga.

Döm om min förvåning när jag snubblar på samma ord idag igen!

I en bok!

Som en norrman har skrivit!

Och det här fenomenet heter ju någonting, när något hitills okänt begrepp, eller okänd person eller företeelse, dyker upp flera gånger inom en kort tidsram. Jag minns dock inte vad det heter, fast jag läste om det i en annan blogg för några månader sedan.

Närminnet är så kort, så kort …

Så om du läser det här, Libby, så berätta igen, tack!

Agatha Christie skrev även om det här ”fenomenet”.

Hon menade på att det alltid dök upp tre gånger, det där som hitills varit lite okänt.


Hur är det med er?

Har ni hört ordet ”kamaraderi” någon gång?Nu har jag bara tre dagar kvar att harva på, innan semester och föräldrarledighet börjar.

Jag tror jag ska klara av det, de här sista tre dagarna, men det känns tungt …

Sju veckors ledighet är inte att förakta!

Sedan, när jag kommer tillbaka, så får jag väl lära upp mig igen, från början.

Jag kommer inte att minnas allting.

Det är ju f-n sjutusen olika saker att komma ihåg, när man sitter på en kundtjänst.

Blattan blattan bläää! 
ANNONS
 
teolinda

teolinda

8 juli 2009 08:09

nej, inte vad jag kan komma ihåg...läst det nån gång kanske...men inte hört det uttalas...

http://teolinda.bloggagratis.se

 
Libby

Libby

13 juli 2009 09:21

Synkronicitete, var det!
http://sv.wikipedia.org/wiki/Synkronicitet
På svenska brukar man säga kameraderi, och jag tror den närmaste synonymen är vänskapskorruption.

http://femtiotalsjakten.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Synöve alias Syltan - 1 mars 2012 14:32

  JAG HAR STARTAT EN NY BLOGG!   GÅ IN PÅ FÖLJANDE LÄNK ISTÄLLET, DET ÄR DET VÄRT - JAG LOVAR!   http://allaroundphotosbydufva.blogg.se     DEN SKA HANDLA MYCKER MER OM MITT FOTOGRAFERANDE OCH VISA NYA BILDER MER KONTINUERLIGT. BLAN...

Av Synöve alias Syltan - 30 november 2011 13:25

  Nä nu måste jag skriva av mig lite!! Varje år har en del av Dalarna en fototävling till Miljöalmanackan som delas ut gratis till alla hushåll i det området. Det är andra året jag skickar in 12 bilder (maxantal) och i år var temat "färgsprakan...

Av Synöve alias Syltan - 2 november 2011 10:52

Den bästa platsen att skryta på - sin egen blogg!   Två av mina bilder (tema höst) har blivit publicerade i Lokaltidningen Mitt i. En bild (tema skyltar) har blivit publicerad i tidningen Transportarbetaren. Två bilder kommer att finnas med i...

Av Synöve alias Syltan - 15 oktober 2011 17:41

Igår kväll vid 18-19 tiden så for jag iväg med bilen ut på landet (spenaten, tjottahejti, far far away, ja ni hajar). Tänkte jag skulle fota både vacker solnedgång och lite fullmåne (måne på dekis, den var full i onsdags). Gick väl ganska bra, fa...

Av Synöve alias Syltan - 13 oktober 2011 09:59

Idag har min röst lagt av, så jag behöver inte svara i telefon på jobbet. Vilket är mitt jobb annars, alltså. Idag får jag besvara mailen istället. Kan inte säga att de strömmar in just nu ... Så tråååkigt då!      Igår tittade vi hela fami...

Presentation


SYLTANS EGEN BLOGG HAR ÅTERUPPSTÅTT!

Fråga mig

0 besvarade frågor

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Mellan Bergen & Savolaks med Blogkeen
Följ Mellan Bergen & Savolaks med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se