Direktlänk till inlägg 7 juli 2009
Kavla upp ärmarna, så kör vi!
8 portioner
tid 2 tim + tid för frysning
Du behöver
300 g rabarber i bitar
1½ dl strösocker
1 vaniljstång
6 äggulor
1½ dl strösocker
5 dl vispgrädde
Hallon
Gör så här
Blanda rabarberbitarna med socker och vaniljen ur en urskrapad vaniljstång i en rostfri kastrull. Låt det safta till sig i en timmes tid.
Koka upp och koka ihop rabarbern i 7-10 minuter. Låt kallna.
Vispa äggulorna pösiga med sockret. Blanda i rabarbern. Vispa grädden medelhård och vänd ner den i rabarberblandningen.
Klä en 1½ -liters avlång bakform med plastfilm. Häll i smeten och sätt den i frysen tills parfaiten är hård, helst över natten.
Dekorera med hallon när den ska serveras.
Sådärja!
Nu är det upp till er att bjuda hem lite gäster och avnjuta denna
rabarberparfaiten i trevligt sällskap!
JAG HAR STARTAT EN NY BLOGG! GÅ IN PÅ FÖLJANDE LÄNK ISTÄLLET, DET ÄR DET VÄRT - JAG LOVAR! http://allaroundphotosbydufva.blogg.se DEN SKA HANDLA MYCKER MER OM MITT FOTOGRAFERANDE OCH VISA NYA BILDER MER KONTINUERLIGT. BLAN...
Nä nu måste jag skriva av mig lite!! Varje år har en del av Dalarna en fototävling till Miljöalmanackan som delas ut gratis till alla hushåll i det området. Det är andra året jag skickar in 12 bilder (maxantal) och i år var temat "färgsprakan...
Den bästa platsen att skryta på - sin egen blogg! Två av mina bilder (tema höst) har blivit publicerade i Lokaltidningen Mitt i. En bild (tema skyltar) har blivit publicerad i tidningen Transportarbetaren. Två bilder kommer att finnas med i...
Igår kväll vid 18-19 tiden så for jag iväg med bilen ut på landet (spenaten, tjottahejti, far far away, ja ni hajar). Tänkte jag skulle fota både vacker solnedgång och lite fullmåne (måne på dekis, den var full i onsdags). Gick väl ganska bra, fa...
Idag har min röst lagt av, så jag behöver inte svara i telefon på jobbet. Vilket är mitt jobb annars, alltså. Idag får jag besvara mailen istället. Kan inte säga att de strömmar in just nu ... Så tråååkigt då! Igår tittade vi hela fami...