Direktlänk till inlägg 6 oktober 2011

BOKTIPS, GNÄLL OCH FÖRVÄNTNINGAR

Av Synöve alias Syltan - 6 oktober 2011 09:33

Nu har jag läst klart boken "Boktjuven".

Måste säga att den tog sig. Så jag kan med gott samvete rekommendera den till alla andra. Även om den är tänkt att läsas av "unga vuxna" så funkar det även för oss "unga gamla"  och säkert också för "gamla vuxna".  Prova vetja!

 Den är både spännande, sorglig och vacker ... handlar om livet i en tysk småstad under 2:a världskriget. Berättarrösten är  ... DÖDEN!


Efter den boken så har jag just läst klart "En sannolik historia" av Karin Alvtegen.

Den boken var bara på 320 sidor, till skillnad på den förra som var på 680 sidor.

Den boken var också bra, även om den varken handlade om döden eller innehöll några mord. En tänkvärd liten historia om några människor som måste göra lite vägval. Låter kanske tråkigt men det var den verkligen inte! Läs den!   


Nu ska jag läsa "Försvararen" av John Grisham. Svårt att tro att den är dålig.


Annars då, kan man undra?

Jo jag får nu, efter nästan 4 års utvisning till baksätet, sitta i framsätet när vi alla är ute och kör. (Alltså när min man rattar bilen, herregud, vad trodde ni??!!!)

Barnen sitter nu framåtvända i baksätet båda två och får uppleva helt nya vyer när vi är ute och åker. Och jag slipper stirra gubben i nacken och baksätesköra.

Fast det uppstod ett annat problem: det blir dålig kontakt med barnen, det går inte att vända sig om, för då blir lilla jag åksjuk ... Ni vet, små barn vill något hela tiden och de vill säga något hela tiden och de tappar något hela tiden ...

Lösningen är att jag kör och gubben sitter bredvid och får ta hand om det problemet. Problemet är att han blir uttråkad om han inte får köra åtminstone merparten av färden. Om färden är längre än 10 km.

Och det vet väl alla hur tråkiga uttråkade gubbar beter sig. Inte kul, inte kul alls!


Idag blir det finsk kålpudding till lunch.

Få se om den verkligen smakar som mammas finska kålpudding eller om jag måste säga till kocken att ta bort ordet "finsk" på menyn ...  


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Synöve alias Syltan - 1 mars 2012 14:32

  JAG HAR STARTAT EN NY BLOGG!   GÅ IN PÅ FÖLJANDE LÄNK ISTÄLLET, DET ÄR DET VÄRT - JAG LOVAR!   http://allaroundphotosbydufva.blogg.se     DEN SKA HANDLA MYCKER MER OM MITT FOTOGRAFERANDE OCH VISA NYA BILDER MER KONTINUERLIGT. BLAN...

Av Synöve alias Syltan - 30 november 2011 13:25

  Nä nu måste jag skriva av mig lite!! Varje år har en del av Dalarna en fototävling till Miljöalmanackan som delas ut gratis till alla hushåll i det området. Det är andra året jag skickar in 12 bilder (maxantal) och i år var temat "färgsprakan...

Av Synöve alias Syltan - 2 november 2011 10:52

Den bästa platsen att skryta på - sin egen blogg!   Två av mina bilder (tema höst) har blivit publicerade i Lokaltidningen Mitt i. En bild (tema skyltar) har blivit publicerad i tidningen Transportarbetaren. Två bilder kommer att finnas med i...

Av Synöve alias Syltan - 15 oktober 2011 17:41

Igår kväll vid 18-19 tiden så for jag iväg med bilen ut på landet (spenaten, tjottahejti, far far away, ja ni hajar). Tänkte jag skulle fota både vacker solnedgång och lite fullmåne (måne på dekis, den var full i onsdags). Gick väl ganska bra, fa...

Av Synöve alias Syltan - 13 oktober 2011 09:59

Idag har min röst lagt av, så jag behöver inte svara i telefon på jobbet. Vilket är mitt jobb annars, alltså. Idag får jag besvara mailen istället. Kan inte säga att de strömmar in just nu ... Så tråååkigt då!      Igår tittade vi hela fami...

Presentation


SYLTANS EGEN BLOGG HAR ÅTERUPPSTÅTT!

Fråga mig

0 besvarade frågor

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Mellan Bergen & Savolaks med Blogkeen
Följ Mellan Bergen & Savolaks med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se